Al Ple de dijous passat, els regidors de Cs Gavà van traslladar al govern de l’Ajuntament les queixes de veïns i veïnes de la ciutat sobre incivisme, ocupació i obres als carrers

 

Aquest passat dijous es va celebrar el Ple de l’Ajuntament de Gavà. Ciutadans va portar al Ple algunes de les queixes i demandes de veïns i veïnes que havien traslladat prèviament als regidors i regidores del Grup Municipal de Ciutadans. El Portaveu, Miguel Ángel Ibáñez, va realitzar un prec a l’equip de govern en relació a l’estat dels carrers Premià i Arenys de Gavà Mar. En aquest tram, s’estan realitzant obres que tenien com a data de finalització, el passat 9 de novembre. A instància dels veïns de la zona, el dia 22 de novembre es constatava que les obres encara no estaven acabades. La vorera d’aquell tram segueix impracticable fent que els veïns i veïnes hagin de baixar a la carretera, afegint que la vorera d’enfront està intransitable, també. En paraules d’Ibáñez: “Demanem que es verifiqui si s’ha sol·licitat la pròrroga de les obres i quina és la nova data de finalització”, “També que s’habiliti la zona d’aparcament com a pas de vianants a la vorera del costat del mar, fins a la finalització de les obres”.

Per la seva part, el regidor Francisco Gavilán va preguntar a l’equip de govern sobre la seguretat al carrer Pi i Maragall. Segons els veïns i veïnes d’aquest carrer, les baralles, els sorolls i els incidents són freqüents durant les nits, en el tram on se situen els locals nocturns. En paraules de Gavilán: “Quines mesures s’estan prenent des de l’Ajuntament per solucionar el problema d’incivisme que es produeix al Carrer Pi i Maragall?”. També, el regidor Francisco Gavilán, va realitzar un prec en el qual demanava a l’equip de govern del PSC que estableixi un Pla Estratègic de Subvencions que compleixi amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, que obliga a concretar en un pla estratègic, la finalitat, els objectius i els terminis d’aquestes subvencions.

Finalment, el regidor Carlos Garcia va realitzar una pregunta sobre ocupació. Garcia va destacar que el passat mes d’octubre es va publicar l’Informe sobre Conjuntura Econòmica del Tercer Trimestre del Fòrum Empresarial Llobregat. En l’informe, Gavà se situa en primera posició com la ciutat de la comarca que més ocupació va destruir. En paraules de Carlos Garcia: “a la vista dels resultats de l’Informe, el PSC considera que les mesures de promoció d’ocupació són suficients?” “tenen pensat implementar noves mesures que aconsegueixin revertir la situació de la ciutat?”.

A Ciutadans Gavà estem compromesos amb la defensa de les necessitats dels gavanencs i gavanenques. Per aquest motiu, creiem que el manteniment de l’espai públic, la neteja, la mobilitat, la seguretat i la qualitat de vida són temes que els nostres regidors i regidores han de traslladar als Plens i que les seves demandes tinguin veu en la política municipal.

 

 

Gavà, 3 de novembre de 2018

 

dav